آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران

اگر به آشپزی علاقه دارید نوشته آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران میتواند برای شما مفید باشد. آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران  برترین روشهای طبخ غذای محلی ایرانی از سه شهر خوزستان،اصفهان و دامغان را برای شما علاقه مندان داریم که خیلی خوشمزه میباشند.یکی از خوشمزه ترین غذا هاي هر شهری غذا هاي ...

اگر به آشپزی علاقه دارید نوشته آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران میتواند برای شما مفید باشد.

آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران 

برترین روشهای طبخ غذای محلی ایرانی از سه شهر خوزستان،اصفهان و دامغان را برای شما علاقه مندان داریم که خیلی خوشمزه میباشند.یکی از خوشمزه ترین غذا هاي هر شهری غذا هاي محلی آن شهر میباشد این غذاها طرز تهیه آنها برای خیلی از مردم بسیار مهم می باشد ما در این بخش طرز تهیه غذا هاي خشمزه محلی چند شهر ایران

 

را برای شما علاقه مندان آموزش خواهیم داد که بسیار غذا هاي پر مخاطبی میباشد  در این مقاله نگاهی به غذا هاي محلی سه شهر از کشورمون انداخته ایم. اکنون که ماه مبارک رمضان هست، میتوانید تنوع به خرج دهید و برای افطار یا سحری، غذا هاي محلی که تا این لحظه نخورده اید را درست کنید.

 

ارده پلو

غذای محلی خوزستانی ها

مواد ضروری:

برنج: 4 پیمانه
ماش: 2 پیمانه
نمک: به مقدار ضروری
ارده تیره رنگ «همون کنجد سایید»: به مقدار دلخواه

آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران

طرز تهیه:

1. این پلو مانند ماش پلو کم نمک هستش. ماش را قبلا خیس کرده و بپزید. برنج را داخل آب جوش ریخته و ماشی که قبلا پخته و آبش رو کشیده، داخل برنج بریزید و آبکش کنین.

 

2. سپس ماش پلو رو دم کنین. بعدا پلو ماش دم کشیده رو توی سینی میکشیم تا کمی بخارش خارج بشه.

 

3. نیازی نداره روغن بهش بدین چون ارده چرب هستش. سپس به میزان دلخواه ارده روی پلو بریزین و با چنگال هم بزنین و سپس بهمراه شیره خرما سرو کنین.

 

نکات:

1. این همون ارده پلو یا آش خرده خوزستان هستش.

 

2. اونایی که ارده دوست نداشته باشن این غذا رو نمی پسندن. عده ای وقتا به جای شیره خرما و سییلون که خرمای سابیده هستش، خود خرما رو موقع دم کشیدن لا به لای برنج میذارن. که اینجوری هم خوشمزه میشه. مقدار ارده دلخواه هستش.

 

مانی پلو

غذای محلی دامغانی ها

مانی پلو از غذا هاي سنتی دامغان می باشد. دامغان در منطقه کویری، در استان سمنان بنا شده و معمولا غذا هاي پرانرژی این شهر به گونه اي هست که بدون گوشت نیز تکمیل میشود.

 

مواد ضروری:

برنج: 3 لیوان
لپه: یک لیوان
کشمش پلویی: 250 گرم
زرشک: 75 گرم
زعفران دم کرده: به مقدار ضروری
گوشت گوسفند یا فیله گوساله «خرد شده»: 300 گرم
رشته پلویی: 200 گرم
پیاز داغ: 2 تا 3 ق غ
نمک، فلفل، زردچوبه: به مقدار ضروری
زیره سیاه: یک ق چ «به دلخواه»
روغن: به مقدار ضروری

 

مواد ضروری برای ته دیگ: «در صورت دلخواه»

زعفران دم کرده: یک ق چ
ماست معمولی: یک لیوان
زرده تخم مرغ: یک عدد

آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران

طرز تهیه:

1. در قابلمه اي یک تا دو قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. گوشت را در روغن کمی تفت میدهیم، پیاز داغ، زردچوبه و فلفل را اضافه میکنیم، پس از 1 تا 2 دقیقه دو لیوان آب به آن می افزاییم و درب قابلمه را میگذاریم تا بپزد «در انتهای پخت گوشت، نمک را به آن اضافه می‌کنیم».

 

2. لپه را با دو لیوان آب می جوشانیم و پس از دو دقیقه در آبکش می ریزیم «با اینکار نفخ لپه گرفته میشود» و بعد از نو با یک لیوان آب و کمی نمک میگذاریم تا بپزد.

 

3. برنج راکه دو ساعت قبلی در آب و نمک خیس کرده ایم در آب جوش می ریزیم چند دقیقه به برداشتن برنج مانده، رشته و لپه را به آن اضافه می‌کنیم و بعد از یکی دو جوش در آبکش می ریزیم «دلیل اینکار این هست که رشته نرم شود و لپه لعاب نیندازد و برنج لحظه دم کشیدن به هم نچسبد».

 

4. در قابلمه اي کمی روغن می ریزیم و روی حرارت داغ می‌کنیم. در کاسه اي ماست و زعفران دم کرده و زرده تخم مرغ را با یک تا دو کفگیر برنج مخلوط کرده، در ته قابلمه می ریزیم «برنج به حدی باشد که مایع ته دیگ نه خیلی شل و نه خیلی سفت شود».

 

5. بقیه برنج را روی آن ریخته و دم میکنیم.

 

6. کشمش و زرشک «پاک کرده و شسته» را جداگانه با مقدار خیلی کم روغن سرخ می‌کنیم و سه چهارم از هر دو را با هم مخلوط و یک چهارم بقیه را برای تزیین کنار میگذاریم.

 

7. بعد از اینکه برنج دم کشید، روی آن زعفران دم کرده می ریزیم؛ گفتنی هست که این پلو حدودا زعفرانی هست.

 

8. لحظه کشیدن در دیس لا به لای آن مخلوط کشمش و زرشک را می ریزیم و سطح روی برنج را برنج ساده می ریزیم تا بتوان با استناد به خواست تزیین کرد.

 

نکته:

1. در صورت دلخواه لحظه دم کردن برنج، زیره را روی آن می ریزیم.

 

2. این غذا را می‌توان بدون گوشت یا مرغ نیز طبخ کرد.

 

یخمه تُرُش

غذای محلی اصفهانی ها

یخمه تُرُش یک شبیه به از غذا هاي قدیمی اصفهان می باشد که الان خیلی کم پخت میشود. این غذا خوشمزه و به دلیل داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی می باشد. پیشتر مقاله با مواد ضروری و طرز تهیه یخمه تُرُش آشنا می‌شوید.

 

مواد ضروری:

آلو برقانی: 30 عدد
پر زردآلو: 200 گرم
به «خردشده»: 2 عدد
گوشت گوسفند: 250 گرم
برنج: یک استکان سرخالی
شکر: یک دوم استکان
زردچوبه: یک ق چ
نمک: به میزان ضروری

آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران

طرز تهیه:

1. گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت قرار داده تا نیم پز شود. آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز اضافه و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم پز شوند. برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا بطور کلی جا بیفتد و آب آن کشیده شود.

 

2. بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته هاي آلوها را به تعداد آنها خارج کنید. بعداز بیرون آوردن هسته ها، غذا را با گوشت کوب مفید ورز دهید، سپس شکر را اضافه و از نو روی حرارت قرار دهید تا وقتی که شکر در آن حل شود. سپس یخمه تُرُش تکمیل شده را در ظرف مورد نظر ریخته و بهمراه نان سرو نمایید.

 

نکته:

1. مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد. میتوانید شیره خرما را جانشین شکر نمایید.

 

2. از نکات مهم این غذا شمردن آلوها می باشد که لحظه خارج کردن هسته ها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.

 

 

از قبیل در بیشتر مواقع امیدواریم از خواندن آموزش غذاهای خوشمزه محلی سه شهر ایران لذت برده باشید. برای کمک به افزایش سایت میتوانید “سیرداغ” را به دوستان خود معرفی کنید.

مطالب مرتبط

نظر بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *